Gå til innhold
Arkivverket

[#922] Slaktere i Bergen 1700. Hvor holdt de hus?


Gjest Greta Storm Ofteland
 Del

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

Jeg har en forfader som het Hemming Jocumbsen Foss, slagter Bergen 2703 1702. Var det regulert hvor de forskjellige yrkesgruppene fikk utøve sin virksomhet, eller var det fritt fram? Skulle gjerne vite hvor event. slagterne holdt hus. Greta

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Nok ein gong er det godt å kunne ty til Gunnar Hagen Hartvedt sitt Bergen byleksikon:"Slaktergaten, tidligere gate fra Torget mot Lille Lungeårdsvann, omfattet den sørlige delen av det som senere ble kalt Gråmuren (nå Rådhusgaten). Navnet skyldes at slakterne i 1625 ble henvist til denne delen av byen med sine utsalg; tidligere hadde de hatt sine boder langs nordsiden av Vetrlidsalmenningen, hvor Kjøttbasaren ble reist 1875."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Går man til 1801-tellingen for Bergen ser man at byens 22 slaktere da var til huse mellom 24. rode nr. 78 og 24. rode nr. 159: eller med gateadresser konsentrert i området Skuteviksveien 26-36, 37-51, Skutevikstorget, Skutevikens tvergate, Skutevikens smalgang og Bødkergaten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.