Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Stein Johannessen

[#930] Spionsak under 2 verdenskrig

Recommended Posts

Gjest Stein Johannessen

Hei Jeg lurer på om og hvor jeg kan finne informasjon om saken til løytnant Waldemar Aune som ble arrestert 22 september 1941 i Trondheim og overført til Vollan for å bli sendt videre til Møllergata 19 i Oslo 5 dager senere. Arrest grunnlaget er spionasje. 7 august 1942 blir han overført til Grini. 29 juli 1943 overføres han til NN-leiren Natzweiler sammen med flere andre nordmenn. Han er i Natzweiler og Dachau til krigen er over.MVH Stein Johannessen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg ville ha forsøkt arkivene etter SIPO / STAPO, men er usikker på hvor mye som er bevart fra Trondheim.For Bergen har vi relativt komplett arkiv 1941-1945 fra Statspolitiet, og i tillegg har vi de tyskførte fangeprotokollene for politiske fanger ("Haftbuch" og "Hauptbuch") fra Bergen kretsfengsel. Vi regner med at tyskerne ønsket å tilintetgjøre disse protokollene, og de ble reddet under dramatiske omstendigheter i mai 1945. Det kan derfor tenkes at de andre steder er gått tapt. Men dersom Norsk Fangeleksikon har opplysninger, har de funnet kildebelegg, og ergo eksisterer det kilder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.