Gå til innhold
Arkivverket

[#975] Folketellinger


Gjest Sigbjørn Sørli
 Del

Recommended Posts

Gjest Sigbjørn Sørli

Ble det ikke foretatt folketellinger mellom 1800 og 1865, er det andre riksdekkende kjelder i dette tidsrom eller må en benytte kirke bøker og andre offentlige dokumenter for å finne opplysninger. Det er jo hele familier som er kommet og gått i dette tidsrom. På forhand takk for svar!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frode Ulvund

Det var folkteljingar kvart ti-år frå 1815, men før 1865 var desse numeriske, dvs. ein talde berre opp talet på folk og registrerte ikkje namn. I nokre område har ein likevel bevart eit nominativt (altså med namn) materiale etter desse teljingane, men det er snarare unntaket. Sjå elles Folketeljingar i Noreg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sigbjørn Sørli

Takk for raskt svar ang.folketellinger. Her kommer et nytt punkt som gjelder en liten feil i 1800 tellingen bagatellmessig men alikevel. Det gjelder telling for Kolvereid Prestegjeld, Sokn Lechøe (Leka) Gard Houg. Feilen består i at Kristina Didrichsdtr er nemt som Huusbonde mens hennes mann Jens Hansen er nemt som Hans kone, har jeg missforstått eller skal det være slik. Likestilling var vel ikke så utbred i den tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Nygaard

Når det gjelder Nannestad prestegjeld 1865, mangler dessverre kilden for de to siste av i alt 8 skoledistrikter. Disse listene har trolig kommet bort hos SSB før Riksarkivet overtok materialet i 1910. Det som mangler er mesteparten av Bjerke sogn (1457 personer av det offisielle folketallet på 1709), mens Nannestad sogn og Holter sogn er komplette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.