Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Helge

[#980] Kommuntikantlister på nett

Recommended Posts

Gjest Per Helge

Dersom dere velger å gå løs på dataregistreringen av alle landets kirkebøker, vil det også gjelde kommunikantlistene? Og nå som dere driver og vurderer; har dere tenkt å registrere kommunikantlistene for Bergen sånn på egen hånd?Per Helge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Vi har registrert en del kommunikantlister for Bergen allerede, Korskirken 1689, 1790, 1801, Nykirken 1790. Vi har tatt kommunkantlistene for Askøy for hvert femte år gjennom en lang periode.Men det ytterst få som bruker disse databasene - og da ville det være galt av oss å prioritere arbeid med slike kilder særlig høyt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Helge Seglsten

Jo, jeg skjønner at "kundegrunnlaget" sikkert hadde vært lite. Men dere kommer jo likevel rett som det er med uventede smale kilder, så jeg tenkte at dere kanskje hadde begynt å se på kommunikantlistene likevel, for eksempel med tanke på at man etterhvert vel begynner å registrere kirkebøkene våre. Eller planlegger man å holde kommunikantlistene utenfor den registreringen?Per Helge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

En del av de "smale" har vist seg å ha mange brukere. Det er grunn for oss å teste ut brukernes reaksjoner.Kommunikantprotokollene er ført på svært mange forskjellige måter. De gamle kommunikantprotokollene for Korskirken i Bergen er en ren gullgruve. Andre steder har skriveren nøyd seg med det helt minimale - og kilden vil kun ha ytterst begrenset verdi.Når vi setter opp de ulike seriene som ofterst går igjen i norske kirkebøker: Døpte, Vaksinerte, Konfirmerte, Kommuniserte, Trolovede og vigde, Døde, Inn- og utflyttede, DagsregisterSå vil det være dagsregisteret, de vaksinerte og de kommuniserte som dårligst egner seg for database.Den dagen vi har ressurser i overflod kan vi kanskje vurdere totalregistrering. Men den dagen kommer vi neppe til å oppleve.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.