Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Helge Johannesen

[#997] Skifteregister for Bergen i perioden 1880-1890

Recommended Posts

Gjest Bjørn Helge Johannesen

Ser under "Andre kilder" at det finnes skifteregistre for Sunnhordland, Nordhordland, osv., men ikke for Bergen. Finnes disse kildene for Begren, og er de i Digitalarkivet, evt. som en del av Sunn- eller Nordhordland?Om ikke, er de tilgjengelige på mikrofilm?Det jeg leter etter et enke/barn (arvinger) etter to alternative Knud Olsen, den ene død 21/1 1882 i Bergen (f. 1837), og den andre død 21/7 1886 i Bergen (f. 1844).Takknemlig for svar/hjelp.BjH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Ved Statsarkivet i Bergen har vi edb-register til skifteprotokollene for perioden opp til 1899. Men trolig vil det være rasleer å slå opp i dødsfallsprotokollene, som er bevart fra 1821 av, og som vi har til 1972 (registeret 1912-1972 ligger ute i DA).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det ble ikke holdt skifte etter noen av de to.Dødsfallsprotokollen forteller om Knut Olsen, død 21. januar 1882: Grovsmed. "Afdøde har intet efterlatt. Afdøde var indlagt på Sygehuset for Fattigkassens Regning."Den andre Knut Olsen, død 21. juli 1886, enda knappere: Arbeider. "Begravet paa Fattigkassens Regning."

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.