Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Vivian Linnerud

[#1009] Familiestilling: EL

Recommended Posts

Gjest Vivian Linnerud

Hei!Når jeg går på 1900-tellingen for Bergen med gateadr."Skudevigsveien 23" finner jeg Christine Jensen bosatt der med familiestilling: EL.Og under merknader på samme person er det oppført: "Pigen E: Felt 2"Hva betyr denne familiestillingen og merknaden? Vivian Linnerud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfinn Småli

EL i folketellingene pleier å bety "Enslig Logerende".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Nygaard

Det er riktig at EL betyr "Enslig Logerende". Tilsvarende betyr FL "Logerende hørende til Familien". Tellingsinstruksen av 1900 sier følgende om bruken av disse betegnelsene: "For hvert Hus anføres hver Familiehusholdning med sit Nummer. Efter de til samme tilhørende Personer anføres de enslig Logerende, ved hvilke det sættes et Kryds (X) for at betegne, at de ikke hører til Familiehusholdningen. Logerende, der spiser middag ved Familiens Bord, medregnes til Husholdningen; andre Logerende regnes derimod som enslige. Hvis to Søskende eller andre fører Fælles Husholdning, ansees de som en Familiehusholdning. .....". Det er her verdt å merke seg at "familielosjerende" (FL) ikke nødvendigvis er familiemedlemmer/slektninger, men at de har felles kosthold med hovedfamilien.Når det gjelder den kryptiske merknaden "Pigen. E: Felt 2", betyr denne at det i navnerubrikken (felt 2) i kilden står "Pigen Christine Jensen". Tittelen "Pigen" er korrekt ikke registrert sammen med navnene, men i merknadsfeltet. Registratorens egen merknad (E:) "Felt 2" er imidlertid ikke anbefalt. En mer brukt instruks er å gjenta navnet _med_ tittel i merknadsfeltet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.