Gå til innhold
Arkivverket
Gjest John Strøm

[#1032] Feil i folketellinger

Recommended Posts

Gjest John Strøm

Så i innleggene om Folketellingen 1801 og argumentasjone mot en full gjennomgåing av 1801 tellingen og har full forståelse for det. Men hva skjer med innrapporterte feil ? Vil man der gå inn å sjekke påstandene ? Eventuelt rette taste og lesefeil ? Hva med der hvor feilen er feil innlegg av fil? Som f.eks Tønsberg 1801. Der finnes ikke feltet for Fornavn og alt er forskjøvet et felt slik at etternavn står i feltet for hushaldstatus.Vil i den forbindelse spørre om Anne Monsdatter på i Tønsberg: Lenke Jeg har opplysninger fra kirkebøker om at hun het Anne Handatter. Er dette en feil fra den som har lagt in opplysningen eller er den registrert som Anne Monsdatter orginalt ?Mvh John

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Spørsmålet er i og for seg svart på nokre gongar, men det kan vera bra å sei det ein gong til:Me kjem ikkje til å retta, sjøl om me vert gjort merksam på feil. Grunnen er rett og slett at det kostar for mykje arbeid. Det kostar i det minste ein halv times arbeid, ofte vesentleg meir. På ein halv time vert det i gjennomsnitt skrive, korrekturles og retta ca 20 postar, vil dette gå ut over framdrifta, om det var registreringspersonalet som skulle gjera det. Men det er verre enn som så. Arbeidet må gjerast ved Riksarkivet eller eit av statsarkiva. Der har ikkje Digitalarkivet personale, samstundes som me er avhengige av dei til ein del kontrollarbeid på nytt materiale. Sidan arbeidskraft ikkje kan brukast fleire gonger, vil kontroll og retting av einskilpostar i dramatisk omfang gå ut over utleggjing av nytt materiale. Det er det ingen som er tente med.Difor: Inga retting. Det kan høyrast dramtisk ut, men me har funne ut at dette er det beste for alle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.