Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Janne Bergstøl

[#1082] 1801 Kristiansand

Recommended Posts

Gjest Janne Bergstøl

På den tida folketellinga av 1801 ble gjort, var Kristiansand delt inn i roder (gater). Det jeg lurer på, er om dere har skrevet "rode 7" i stedet for "rode 1" i deres avskrift? Iflg. Karl Leewys "Kristiansands bebyggelse og befolkning i eldre tider" er nemlig rode 1 - 6 de forskjellige gatene, mens rode 7 - 9 er pakkboder og sjøboder. Og folk bodde vel ikke i pakkboder/sjøboder, selv om de var aldri så fattige! Dessuten: I folketellinga som dere har gjengitt, står det "rode no. 7" på en del personer, som iflg. Karl Leewy bor i rode nr 1. Det kan jo være fort gjort å forveksle et 1-tall med et 7-tall, eller...?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Vi har bestemt oss for å kontroll-lese gardsnavnfeltet og soknenavnsfelt i 1801-tellingen. Der ville vi forhåpentligvis kunne avdekke feil av den typen som det er vist til her.Ut fra de opplysningene som gis må vi gi rett i at det synes sannsynlig at det skal være rode 1 og ikke rode 7. Men vi kan ikke umiddelbart gå inn og rette! Men vi registrerer opplysningene - og takker for dem!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.