Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Helge Seglsten

[#1229] Arkivverkilder i digitalpensjonatet

Recommended Posts

Gjest Per Helge Seglsten

Jeg forstår det slik at dere sitter på en del dataregistrerte kilder som ikke er lagt ut i Digitalarkivet, på grunn av manglende korrekturlesning eller andre mangler. Kunne disse vært lagt ut midlertidig i digitalpensjonatet på linje med andre "uautoriserte" kildeavskrifter, inntil de var klare til å legges ut på vanlig måte?Per Helge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det er en mulig løsning. I en del tilfeller vil den kunne være god, men ikke alltid. I tilfeller med databaser med nyere materiale må vi ikke bare lese korrektur, vi må også utøve "sensur": ta bort fra databasen opplysninger f.eks. om selvmord, sykdom osv. - og da er det naturlig å ta korrektur og kontroll under ett. Å dele prosessen i to vil i sum kreve mer arbeid.Det vi kan håpe på er at døgnet utvides med noen arbeidstimer - eller at vi får tilført ressurser på annet vis.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.