Gå til innhold
Arkivverket

[#1251] Utveksling av filer RHD/DA


Gjest Yngve Nedrebø
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Siden mange har spurt, og vi gjentatte ganger har kunnet gi uttrykk for håp, og lite annet:"Avtale om utveksling av digitalisert arkivmateriale mellom Riksarkivaren og Registreringssentral for historiske data (RHD)" er nå endelig godkjent og underskrevet av begge parter.Dette betyr at RHD får overført alle filene fra 1801-tellingen, samt de filene fra 1865- og 1900- tellingen de ikke har fra før. Ved dokumentert forskningsmessig behov vil RHD også kunne få annet digitalisert arkivmateriale Riksarkivaren eier eller har disposisjosnretten til.RHD overfører til Riksarkivaren, bl.a. for utlegging på internett de filene som RHD disponerer fra 1900-tellingen (også materialet fra Dovre Data), fra 1865-tellingen, fra 1875- og 1891-tellingen, kirkebøker registrert av RHD eller som de har distribusjonsrett til, samt de data som blir registrert ved RHD på grunnlag av originalkilder eller kildekopier stilt til disposisjon av Arkivverket.Dette skulle da bety at internett-brukerne skal kunne ha berettiget håp om i nær framtid å finne folketellingsmaterialet på nettet i så landsdekkende form som det er mulig å få det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Karin Gald Semb

Skifteregister.Det har nettopp demra for meg at skifteregisteret kan vere nyttig i jakta på forfedre.Kan ein eller annan gi ei veiledning i bruk og nytteverdi? Kva for konklusjonar kan ein dra eller ikkje dra? Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Helge Seglsten

Halleluja!!!!! Godt jobba! Vil alt dere får fra RHD bli lagt ut på nettet? Jeg tenker for eksempel på kirkebøker og 1891-tellinger. Og hvilket tidsskjema har dere på dette?Per Helge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Vi kommer til å legge ut det vi får, og relativt snart etter at vi får det.Det er Jan Oldervold som tar seg av utleggingen, og det pleier å gå svært fort!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Arnfinn Kjelland

I tillegg meddeler Terje Holtet ved RHD i dag at de vil legge ut de filene de får fra DA (foreløpig 1865) i sitt søkesystem. Det betyr at den letteste måten å foreta landsomfattende søk i 1865 på blir fra RHD-sida (Lenke), der en kan søke på flere variabler enn her, og ha flere trunkeringsmuligheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.