Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kari Blindheim

[#1307] Kjem "Døypte i Hamre" på data?

Recommended Posts

Gjest Kari Blindheim

Eg har hatt stor glede av folketeljingene og kyrkjeboka "Vigde i Hamre" i Digitalarkivet. Er det planer om også å legge inn kyrkjebok over døypte i Hamre i arkivet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Ja!Den er under arbeid, men kirkebokrekken begynner i 1677, slik at det er et langt lerret å bleke. Men vi kan nok komme til å legge ut første del alt i sommer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Helge Seglsten

Hadde det vært mulig å legge ut en oversikt over alle registreringsprosjekter som er igang/planlagt. Hvordan bestemmes det forresten hvilke kilder som skal registreres, ut over de store prosjektene (folketellinger, emigrantprotokoller osv.)?Per Helge Seglsten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det ville selvsagt vært mulig å legge ut en oversikt over hva som er i gang, og vi har for så vidt også planlagt å gjøre det, men jeg er ikke sikker på om virkningen ville være så positiv for oss selv, for vi ville da måtte regne med stadige påminninger og spørsmål, uten at det i seg selv bidrar til å komme nærmere målene. Vi skal tenke på det.Vi har 12-13 privatpersoner som arbeider med å dataregistrere for seg selv og for oss (som da vil si Statsarkivet i Bergen /DA). De får (selvsagt) i ganske høy grad selv velge hva de vil jobbe med, bortsett fra at vi påser at jobben ikke allerede er gjort, og forsøker å holde en linje i det. Nå f.eks. dødsfall 1878-1970 fra Hordaland og Sogn og Fjordane.For institusjonens del begynte vi med Bergen, og har arbeidet oss utover fra den, d.v.s. Fana, Laksevåg, Askøy, Hamre. Interessen fra Nordhordland har vært stor, derfor har det vært rimelig at vi har inkludert Manger, Haus, Lindås og Hosanger.Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane har gjort unna det aller meste fra sitt fylke. Vi har sett det naturlig å fylle ut de bitene som har manglet der, f.eks. Jølster og Kinn, og vil fortsette med å utfylle der til det fylket er komplett.Statsarkivet i Bergen har ansvar for Hordaland og Sogn og Fjordane. Det har derfor ikke vært naturlig for oss å sette igang prosjekter for andre deler av landet. Det vil kunne endre seg med Digitalarkivet, og vi håper å se et nett av registratorer utover landet. F.eks. er det i ganbg prosjekter i regi av DIS i et par fylker. Det er spennende.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.