Gå til innhold
Arkivverket

[#1314] Emigrantar over Aalesund 1878-1930


Gjest Arnold Grøvdal,Postboks 12
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnold Grøvdal,Postboks 12

Feil i ovennevnte liste: Søkenr. 5065 Randine J. Gravdal: Riktig etternavn er Grøvdal. Riktig alder er 30 år(hun ble født i 1872). Søkenr. 7396 Hjalmar Andersen Grøndal: Riktig etternavn skal være Grøvdal (Han var min onkel) Spørsmål: Hvide stj. line: Er linjens riktige navn White Star Line?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnold Gr¿vdal,Postboks 12

Under søkenr. 7396 Hjalmar Andersen står Java som bestemmelsessted. Det riktige skal være Iowa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Det er nok rett, både Java og Hvide Stjerne. Men Hvide stjeren er nok også det same som White Star Line og Java betyr nok Iowa. White Star Line vart nok i Norge ofte kalla Hvide Stjerne, som er direkte omsetjing og me ser ofte at engelske namn blir skeven på dei merkelegaste måtar. Hugs at her kom det ein nordmann som ikkje kunne engelsk inn på politikammeret til ein politimann som heller ikkje kunen engelsk og sa at han skulle til ein stad i USA, Er det forunderleg at stavemåten er så som så. Men det me skal ha i våre basarer det som vart ført inn i protokollen i si tid. Så derfeor der det ikkje feil sjøl om det akn sjå slik ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.