Gå til innhold
Arkivverket

[#1338] Fullstendighet i emigrantlistene


Gjest Svein Skartsæterhagen
 Del

Recommended Posts

Gjest Svein Skartsæterhagen

Inneholder den nye emigrantdatabasen alle bevarte protokoller for det angitte tidsrom? For Chritiania fikk jeg ingen tilslag for 1882, enda jeg fra annet hold har fått noe info fra emigrantlister for dette året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Databasene inneholder i sum ca. 760 000 navn. Totalt skal det ha utvandret bortimot 900 000. Og enkelte personer dukker opp flere ganger, men skal i statistikken telles bare en gang, andre er utlendinger på reise gjennom Norge, og kommer ikke med i statistikken, atter andre var på ferd til Sør-Afrika eller Australia, og er ikke med i utvandringsstatistikken Norge-Amerika.De databasene vi har lagt fram er følgelig langt fra komplette i forhold til "virkeligheten", og databasene er heller ikke helt komplette i forhold til de bevarte emigrantprotokollene. De er ajour per 28. juni 2000 i registreringsarbeidet vårt. Det gjenstår å registrere de seks eldste protokollene for Trondheim, det gjenstår å fulle ut noen hull i Kristiania-materialet, og noen små i Kristiansand. De vil bli gjort ferdig over sommeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kirsti Lyng Huse

Venter med "lengsel og smerte" på emigrant sak nr. 17 for 1892 fra Trondheim. Men så er jo spørsmålet, faller 1892 inn under de seks eldste protokollene for Trondheim, eller vil ikke perioden fra og med 1889 til og med 1892 bli registrert ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Skartsæterhagen

Fint å høre at resten er på veg. Det kommer vel en melding i nyhetslista når alt er på plass.Det ville også vært interessant med en oversikt over år hvor det er kjent at det mangler protokoller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.