Gå til innhold
Arkivverket

[#1423] Skifteregister Nordfjord


Gjest Aase R.Sæther
 Del

Recommended Posts

Gjest Aase R.Sæther

På DA går skifteregister Nordfjord fram til 1858. Har de planar om å legge ut meir (nyare?). Kva finst av skifte/register for Nordfjord dersom ein brukar "gamlemåten" og møter personleg opp på Statsarkivet i Bergen? Kva er eventuell sperrefrist på desse dokumenta?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Vi har normalt ført skifteregistreene i tid opp til det punktet der det fra gammel av finnes gode registre i protokollene. Vi regner derfor med at man relativt lett skal kunne orientere seg i skiftematerialet etter 1850 for Nordfjord. Materialet har vi til 1955 for Nordfjords del, til 1970-tallet for de øvrige. Materialet har 60 års sperregrense, forsåvidt det stammer fra "lukkede skiftesamlinger, eller fra konkurser. Opplysningene i skifteregistrerings- og skifteutlodningsprotokollene er ikke taushetsbelagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Yngve Nedrebø

Nei.Se skifteregisteret for Nordfjord 1690-1851 her i DA. Skifteprotokoller for Nordfjord finnes for denne perioden, bortsett fra årene 1691-1697, 1700, 1707, 1716-1727 og 1735-1743, da slike protokoller mangler.Fra perioden før 1690 kan det selvsagt finnes et og annet skiftebrev som har overlevd i privat eie, men altså ikke noen protokoller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.