Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Olav Roksvaag

[#1453] Er 1900-tellingen for Trondhjem komplett?

Recommended Posts

Gjest Per Olav Roksvaag

1900-tellingen for Trondhjem er delt i 83 tellekretser. Jeg finner ikke krets nummer 35 og 36 i Digitalarkivet. Skyldes det at disse kretsnumrene ikke er benyttet (har aldri eksistert), eller skyldes det at tellekretsene mangler (har gått tapt eller er utelatt av andre grunner)?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

På introduksjonssiden for folketellingen 1900 her i DA finnes det en oversikt over "Mangler i tellingen". Den er oppdatert 29. august i år. Der finnes det oversikt over kjente mangler, og opplysninger om de filene som er på vei til utlegging.Ifølge statistikken hadde Trondheim 38651 tilstedeværende ved folketellingen 3. desember 1900. Vår database har i sin nåværende form 36659, altså en betydelige mangel.Det vi vet er at er at personlister for såkalte ekstrahusholdninger (totalt 17.547 personer) fortsatt mangler i nettutgaven. Disse omfatter personer som 3.12.1900 oppholdt seg på institusjoner som hoteller, pensjonater, internatskoler, sykehus, fengsler osv. Disse er vi lovet ferdige i nær fremtid, og fra dette materialet vil nok fylle en god del av manglene i Trondheim.Originallistene til 1900 tellingen for Trondheim ligger i Statsarkivet i Trondheim. De vil nok kunne opplyse om det i hovedlistene lar seg lese ut om kretsene 35 og 36 er institusjoner, og om materialet eksisterer i original.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Olav Roksvaag

Takk for rask og god hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Her har det visst blitt litt rot i filversjonene våre, for vi har databasen for Trondheim med liste 35 og 36, den vil bli lagt ut imorgen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.