Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Odd Iversen

[#1457] Arbeidsanstalten i Bergen

Recommended Posts

Gjest Odd Iversen

I 1997 var jeg på Statsarkivet i Bergen på jakt etter opplysninger om en Johan Johnsen Helle som døde på Arbeidsanstalten i 1876. Jeg fikk da opplyst at det på Statsarkivet akkurat var startet opp et registreringsarbeid over innsatte på Arbeidsanstalten. Vet dere om dette arbeidet nå er sluttført? Er disse dataen tilgjengelig for alle?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Her er det nok en liten misforståelse ute og går. Arbeidsanstalten er nemlig ikke "vår". Der ligger materialet i Bergen byarkiv. Det er riktig at vi har registrert de eldre delene av "våre" fengselsarkiv, og der er materiale som i og for seg er klart for publisering, og er det delvis allerede.Materialet fra Arbeidsanstalten er nok også registrert, i forbindelse med et forskningsprosjekt ved Historisk Institutt, Universitetet i Bergen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Frode Ulvund

Som Nedrebø skriv, er deler av Arbeidsanstaltens arkiv i Bergen registrert (innsette tvangslemmar 1849-75) i samband med eit forskingsprosjekt. Når forskingsprosjektet om godt og vel eitt år er avslutta, vil materialet bli lagt ut på nettet, saman med tukthuset 1838-85, slaveriet 1851-78 og fengslet 1850-75. Også desse for Bergen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.