Gå til innhold
Arkivverket

[#1501] Hvem var død ved dåpen?


Gjest Erik Spjelkavik
 Del

Recommended Posts

Gjest Erik Spjelkavik

Under "Døypte i Bergen 1668-1815" finner jeg følgende: 45473 Dåpsdato: Jul 23 1752 Namn: Cecilia Fars namn: Michel Ulrich Meyer Mors namn: Ochie Christensdtr Gensberg Merknad: dødBetyr det at barnet var dødt ved fødselen? Eller er dette den samme Cecilia Meyer som var 49 år ved folketellingen i 1801?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inge Eikeland

Ja, si det....En ting er sikkert; Barnet kan vel umulig ha vært dødt ved fødselen. Da ville man vel ikke hatt dåp i Nykirken med fire faddere og alt?Ut fra kirkeboken ser det ut til å ha vært en helt vanlig dåp, det eneste som forvrenger bildet er merknaden: "Død" som står i en kolonne ved siden av innførselen. Men hvem som er død blir bare spekulasjoner fra min side. Finner verken moren eller Cecilia døde i våre registre rundt 1752.Er det noen andre som har forslag til hvem som var død?Kan legge til at meknaden "Død" står ved siden av morens navn, men at akkurat det ser ut til å være tilfeldig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Det var nok mora. Om du leitar litt betre finn du henne. Rett nok ikkje med namn (ho var jo kvinne ...), men som anført under "Merknader": Michel Ulrich Meyers kone - med adresse: paa N.næs. - og vidare: p.k. (=på kyrkjegarden) kl. 12, gravlagd 01.08. 1852.Det skulle tyde på at ho var død før dåpen 23.7.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.