Gå til innhold
Arkivverket

[#1545] Sollieds arkiv, Svend Olsen og Archie Jørgensdatte


Gjest Greta Storm Ofteland
 Del

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

Finnes det noe om familien Svend Olsen og Archie Jørgensdatter Rode 2 koppskatt 1683 i Sollieds arkiv. Skulle gjerne ha visst mer om familien og om det finnes noe skifte etter dem. Et av barna Karen Svendsdatter kan ha vært konen til Anders Jansen Bergen /Solund, men det er dette jeg prøver å finne ut av. Med hilsen Greta Storm Ofteland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Sollieds har kartotekkort på navnet Arche Jørgensdatter (Høyer), "Arche i Morianen". Hun ble gravlagt 28. juni 1706 ("alle klokker"), og skifte ble holdt 3. juli 1706. Hun hadde vært gift først med Christopher Jochumsen (skifte 27. juni 1679), deretter med Svend Olsen Biørn (som opptrer som enkens festemann i skiftet etter første ektefelle). Hun hadde barna Giert, Jan og Henrich Christophersønner, og av annet ekteskap barna Christence Svendsdatter (Biørn), gift med Jacob Olsen (avkall 1712), Karen Svendsdatter, Berete Svendsdatter og Ole Svendsen, født ca. 1685. Sollieds har ikke utfyllende opplysninger om Karen Svendsdatter.Svend Olsen, skifte 1. mars 1699, men ektefellen var Engelche Olsdatter, og barna Povel Svendsen, født 1684, og Birrete Svendsdatter, gift med Mathias Jensen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Greta Storm Ofteland

Takk for raskt svar! Lurer på et par ting. Finnes skiftet 1706 i en eller annen protokoll og event. hvor. Svend Olsen, skifte 1699, er dette en annen person enn Archies ektemann? Og til slutt vites det noe om "Morianen"? Hilsen Greta S.O.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Bergen byleksikon nevner Morianen (ved Tollboden) blant skjenesteder og vertshus i Bergen på 1700-tallet. Da var byen i alt 34 ølstuer og 6 vertshus. Blant de andre kjente var Fortunen, Altona og Steinkjelleren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...
Gjest Greta Storm Ofteland

Det er gått 3 år siden sist dette innlegget var aktuelt. Nå er spørsmålet om Svend Olsen, Archie Jørgensdatters festmann, er nevnt med etternavnet Bjørn i Christopher Jochumsen skifte 27. juni 1679. Greta Storm Ofteland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.