Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anette Skogseth Clausen

[#1550] Arveskiftebok, tingbokdatabase, og fanabeskrivelse

Recommended Posts

Gjest Anette Skogseth Clausen

For de av våre brukere som har savnet Arveskiftenboken for Strandvik 1600-1602, den søkbare tingbokdatabasen for Nordhordland og den topografiske beskrivelsen av Fana og Årstad fra 1779, kan vi nå opplyse om at de er tilgjengelige via Statsarkivet i Bergen sin hjemmeside: http://digitalarkivet.uib.no/sab/info.htm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Christian Arentz

Hei Annette, jeg er mektig imponert over det arbeidet som er nedlagt i å digitalisere Sunnhordland, Nordhordland, Voss/Hardanger og Halsnøy klosters tingbøker, samt Bergens rådstue-protokoller. Spesielt er vel Nordhordland nesten komplett for 1600-1770-tallet, og Sunnhordlands originaler før ca. 1650 gikk jo til bunns i fjorden.Bergens domkapitels protokoller har jeg også sett en tre-fire stykker av. Men hva med perioden 1611-46, der utdrag er presentert i Tidsskriftet Hardanger, Hardanger Historielag 1949, s. 157-61? Vet du om disse også vil bli digitalisert i nærmeste fremtid?Og forøvrig, kanskje noen ved SA i Bergen kunne lage en oversikt her som viser hva som fortsatt gjenstår (dvs. hvilke originaler som finnes og fortsatt må skrives av?)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Bergen domkapitels protokoll 1, 1605-1624, er trykt, men vi har avskrift av den, og kommer til å legge ut teksten, sammen med de resterende domkapittelsbøkene, som vi også har digitaløe avskrifter til. Men det bør nok leses korrektur, og da tar som kjent ting tid, dessverre.Arbeidet med å skrive av tingbøker fortsetter, for Nordhordlands del er arbeidet med avskriving av nr. 42 godt i gang ved Håkon Aasheim, og vi regner med å fortsette med Voss og Sunnhordland i løpet av sommeren.For øvrig har vi scannet to av tingbøkene for Rosendal, som vil bli lagt ut som scannede bilder i løpet av våren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.