Gå til innhold
Arkivverket

[#1588] "homøopath"


Gjest Øystein L. Iversen
 Del

Recommended Posts

Gjest Øystein L. Iversen

I stemmererettsfortegnelsen til kommunevalget i Bergen i 1904 er det registrert tre homøopather. (Ved tellingen i 1900 finner jeg forøvrig bare en.)Var dette dette "naturmedisinere" som selv fant det hensiktsmessig å la seg registrere med en slik tittel? Finnes det informasjon om slik virksomhet i Bergen ved århundeskiftet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Etter Norsk Riksmålsordbok er ordet homøopath dannet ca. 1800 av dr. S. Hahnemann til bruk for lege som var tilhenger av eller praktiserte homøopati: helbredelseslære bygget på den oppfatning at sykdommer leges ved midler som framkaller liknende symptomer som sykdomssymptomene, og at legemidlene får økt virkning når de gis i meget små doser i sterk fortynning.Jeg vil tro man ved å gå til avisene i Bergen rundt 1900 vil finne annonser for virksomheten, og at det av disse lar seg avlede mer om hva som faktisk lå i behandlingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.