Gå til innhold
Arkivverket

[#1592] Tidsintervall


Gjest Lisa Morken
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Det er to svar. Vi har fått en rekke databaser med oversikter over gravsteininnskrifter. Disse er gjort et bestemt år, og gir en oversikt over de steinene som er bevart og leselige dette året, f.eks. gravsteinene i Lesja, der den eldste har dødsår 1729, den yngste 1996. Men vi kan ikke påstå at databasen dekker tiden mellom disse to ytterårene, den dekker nok kun de steinene som stod der i 1996.For å skaffe oversikt over ytterår kan man velge alternativ f.eks. dødsår og deretter velge "alle", og man får frekvenslisten sortert etter år.Vi har også en del andre databaser over dødsfall der det ikke framgår av overskriften hvilke ytterår basen dekker. Igjen lar det seg gjøre å velge år, deretter alle, og få opp frekvenslisten. Dette gjelder en del samlebaser, f.eks. dødsfall fra sjømannskirkene, der vi ikke har fått tilgang til det samlede materialet, men bare enkelte år. Og da vil det være misledende å oppgi ytterårene, og gi inntrykk av at materialet skal dekke "alt" i mellomperioden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lisa Morken

Takk for tipset om å velge år og deretter alle, det var jeg ikke klar over. Selvfølgelig er jeg klar over at databasen kun dekker de steinene som var der på det tidspunktet de ble lest av. Gravstedene blir jo brukt om igjen, hvis ingen betaler for dem. Når ble forresten den ordningen innført i Norge ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.