Gå til innhold
Arkivverket

[#1677] Status emigrasjon Oslo


Gjest Jan Habberstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Habberstad

I emigrasjonsprotokollene for Oslo er det et valg som heter "dokumentasjon". Når jeg slår opp der står det at protokollene for 1904-1930 IKKE er lagt inn, men der er da faktiske data for 1905 og 1910 i listene ?Er Dokumentasjonsoversikten ikke ajour?Det vil lette søkingen hvis vi til enhver tid visste hva som manglet i digitalarkivets oversikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Habberstad

Takk for mange nye data for emigrasjon fra Trondheim! Men så kommer spørsmålet, hva med data før 1880?Et tips for de som leter etter emigranter fra Melhus kommune (og eldre integrerte kommuner)i Sør-Trøndelag er boka "De som Dro" av Åsmund Snøfugl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Heilt enig med deg. Nett no har me ein runde med kontroll av dokumentasjon. Det blir litt masete, men mangelen på folk som sine grenser. Me vonar at me skal få tilført litt meir ressursar i 2001, og då er vil forbetring av dokumentasjon stå øvst på lista over tiltak med skal forbetra oss på.Samstunde er det lett å sjpå kva osm finst og ikkje finst. Under søking, vel år som variabel og ALLE som søkeslag og då får ei liste over dei åra som finst. Eller vel ANALYSE og år som variabel nedover. Då får du ein tatbell som viser kor mange emigrantar det er pr. år og ser då også kva år som manglar.Elles kan eg leggja til at me har to prioriterte oppgåver; å få ut materiale etter kvart som det er klart og å forbetra søkesystemet. Nett no arbeider eg med det, med tanke på raskare søk, som delvis skal takast ut i form av større felksibilitet. Men det går nokre veker før det er klart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Eg vil berre minne om følgjande melding når det gjeld Trondheim:Yngve Nedrebø, SAB / DA, 05.11.00 17:43:Arbeidet med å registrere emigrantlistene fra Trondheim er svært nær fullføring. I oktober har registreringsenheten på Voss arbeidet med protokoll 1, 3, 4, 6, 14, 16 og 17. Arbeidet med nr. 6, 14 og 17 ble fullført, mens det gjenstår litt arbeid med de øvrige fire. Og det er de siste fire protokollene før emigrantmaterialet for Trondheim 1867-1930 "i boks". Det gjenstår da å kontrollere før utlegging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Etter dokumentasjonen å døme, går protokoll 1-4 over tidsbolken 1867-80, medan nr. 5 tek til i 1880. Dei fire fyrste må då framleis vere i arbeid, slik dokumentasjonen seier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Yngve Nedrebø

The Oslo (Kristiania) emigration records cover all the years 1867-. The records 1867-1930 will be published here, but we are still in the process of computerizing. At the moment we have two groups working on the Oslo records.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.