Gå til innhold
Arkivverket

[#1704] Auksjonsskøyte


Gjest Steinar Sletten
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Skjøter er dokumenter som gjelder overdragelse av eiendom (jord, skip). Som utsteder av et skjøte står normalt den som er eier eller en som opptrer på vegne av eier. Noen ganger går eiendom til (tvangs)auksjon, og da er det ikke (tidligere) eier som står som utsteder av skjøtet til den nye eieren, men auksjonsforvalteren (f.eks. sorenskriver, byfogd). Og det er dette siste som da er et auksjonsskjøte - dokument over overdragelse av eiendom, utstedt av auksjonsforvalter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Et lite tillegg er påkrevd: Skjøter/auksjonsskjøter blir normalt tinglyst, og gjenparter er da å finne i pantebøkene. Det skulle ikke være noe problem å få kopi av et auksjonsskjøte fra 1908. Aktuell pantebok er nok hos statsarkivet for det området eiendommen befinner seg i, og kopi vil kunne leveres (fra mikrofilm der det finnes), eller fra originalen dersom boken ikke er filmet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.