Gå til innhold
Arkivverket

[#1728] Vos(s) eller Fos(s)


Gjest Greta Storm Ofteland
 Del

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

Har navnene Voss og Foss ulik opprinnelig betydning som substantiv eller er det blitt innført en "rettskrivningsregel" en gang på 1600-talletnår det gjelder V-F-lydene. Har en del Fos(s) i slekten fra Nordnes, Bergen, på den tiden og lurer på om disse er opprinnelige danske eller hollandske eller om de kan ha komme fra et annet sted i Norge med stedsnavnet Foss. Greta Storm Ofteland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Dette høyrer ikkje heime her. Dette forumet er for spørsmål som gjeld kjeldene i DA. Bruk brukarforumet! Me kjem til å børja fjerna feilplasserte tema. me har ansvar for at det kjem svar på spørsmål i dei to første foruma og sjøl når me har det svært travelt, vaktar me desse. I det tredje forumet går me inn når me har lyst, som alle andre. Og spørsmål som dette høyrer til lystkategorien. Men når det kjem her forsvinn all lyst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.