Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir K Eide

[#1750] Kari Johannesdatter Nordvik/Sævild ,Samnanger. f.1

Recommended Posts

Gjest Geir K Eide

Kari er oppgitt å være 76 år da hun døde 28.9.1831 på Sævild i Samnanger.Hun giftet seg 11.7.1784 i Os p.g. med Anders Monssen Øvre-Kværnenes, Samnanger.Da er hun nevnt med gardsnavn Nordvik.Ved ft 1801 er hun 50 år og bor sammen med mannen og to av barna på Sævild i Samnanger.Ved dåpen til Anders og Kari J. sin sønn Thomas Andersson i 1785 er det nevnt en Johannes Nordvik som en av fadderene.I "Samnanger ættene og bygda" av Nils Lauvskard er Kari nevnt f.1751 som datter av Johannes Olavson Nordvik f.1745 og Kari Haldorsdatter Lønningdal ,Os.f.1746.Det ser ikke ut som om det er noe i veien med fødselsårene til Johannes og kona Kari.Det kan godt være at Kari Johannesdatter sitt fødselsår er riktig også.Det som ikke kan være riktig er at Johannes Olavson Nordvik og Kari Haldorsdtr.Lønningdal kan være foreldre til Kari Johannesdatter .Selv om Kari Johannesdatter skulle være født 10 -20 år senere enn det som blir oppgitt i "Samnanger ættene og bygda" er hun ikke datter av ovennevnte ektepar.Johannes og Kari er begge nevnt Øren når de gifter seg i 1767.Johannes og Kari er også nevnt under Lønningdal i Os.Os bygdebok b 3. s.789 nevner ingen Kari som barn av Johannes og Kari.I skiftet etter Johannes (1796-1801) er heller ingen Kari nevnt.Jeg har også leitet under døpte i kirkeboken for Os /Samnanger sokn 1761-1769.Ingen datter Kari etter ovennevnte ektepar. Er det noen som vet hvem foreldrene til Kari var eller ,hvor hun kom fra ?mvh.Geir K Eide

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir K Eide

Beklager,feil forum.Jeg skal flytte det.Er det mulig å slettet dette? mvh. Geir K Eide.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Nei. Det kan slettast, men inntil vidare gjer me ikkje det med feilplasserte. Men me vurderer å børja med det. Grunn: Ein del, ikkje du, synest bevisst å leggja inn spørsmål her fordi dei då trur at sjansen er større for at ein arkivar tek seg av saka. Det er ikkje sant.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.