Gå til innhold
Arkivverket

[#1758] Skifteregister Nordhordaland.


Gjest Geir K Eide
 Del

Recommended Posts

Gjest Geir K Eide

Kan dere være så snille å hjelpe meg igjen ?Skifte etter: Mikkel Johannesen ,Kirkebruvik,Arna Skibreide,s.794, 7b, 1786-88.I følge et utdrag av dette skifte(Vaksdal bb , Bruvik sokn) er en Anders Monsson Kvernes nevnt som kreditor med 4 merker smør i bruket til Mikkel. Jeg har en mistanke om at denne Anders kan være gift med en søster av Mikkel som heter Kari.I 1787 bosatt på Ø-Kvernenes (muligens Sævild) i Samnanger .Er det mulig å finne noe slikt ut av dette skiftet?mvh.Geir K Eide.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet forteller at Anders Monsen hadde lånt penger til avdøde, men sier ikke noe om slekt eller svogerskap. Noe som imildertid godt kan ha vært tilfelle, men Anders M. nevnes ikke som formynder, men som kreditor i boet kunne vel det ha vært regnet som interessekonflikt. For gjelden på vel 16 dalere fikk han litt i jordegodset, men ellers blant annet en øltønne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.