Gå til innhold
Arkivverket

[#1792] Hva betyr SB ?


Gjest Kjell Eidet
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjell Eidet

I ft 1900 for 1103 Stavanger (Skolegaden 14) er T.R. Tesdalh (skal vel være Tesdahl?) oppgitt med fødested Stødle SB. Han er født i 1853 og burde være å finne i 1865-tellinga. Finner ham ikke.Hva betyr Stødle SB, og hvor kan dette være?Han er oppført som "hf" (husfar), men der er ingen "hm". Hva kan grunnen være til dette? Dersom hustruen var død, ville han vel blitt kalt "e". Kan han være skilt ??Yrket er oppgitt til å være "furer". Skal vel være "furér", en underoffiser med administrative oppgaver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

SB tyder Søndre Bergenhus Amt (=noverande Hordaland fylke). Stødle meiner eg ligg i Etne-området i Sunnhordland, i alle høve ligg ein av Stødle-gardane der (om der skulle vere fleire).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Du har heilt rett, Bjørn (som vanleg). Og i tillegg er hovudsoknet i Etne oppkalt etter garden, slik at Stødle (eller Støle) er hovudsoknet i Etne prestegjeld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.