Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir K Eide

[#1815] Feil i originalkilden ;Vigde i Haus 1691-1815.

Recommended Posts

Gjest Geir K Eide

Under "Vigde i Haus" .1704 Dom p. 26 trinitatis , er følgende par ført opp:-Ole Iversøn Borge og Ingebor Erichsdtr.Houwe -I "Hamre gards og ættesoge for tidlegare Hamre kommune og sokn på Osterøy " av Håkon S Aasheim ,kan en under garden Røskeland lese at brudgommen sitt navn skal være Iver Olson Borge.Jeg siterer bygdeboka :" I giftermålsprotokollen er han skriven Ole Iversen ,men det er utom tvil feil".Videre følger en ,ut fra mitt ståsted ,en troverdig bevisførsel. Dette har sikkert vært diskutert før.Men hvordan vil DA/SAB forholde seg til slike vesentlige feil i originalkilden ?Jeg skjønner at en skal ikke forandre originalkildene ,men...... mvh Geir K Eide.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Eg trur dette er svært enkelt: Me skal ha det som står i originalkjelda. Så kunne ein sjølsagt ønskja seg it system der folk i tillegg kunne leggja inn ekstraopplysningar av ymse slag. Men så var det det med kapasiet då?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.