Gå til innhold
Arkivverket

[#1833] Borgerskap - flere opplysninger i originalmaterial


Gjest Bente Øien Hauge
 Del

Recommended Posts

Gjest Bente Øien Hauge

I databasen for Borgerskap i Bergen (i den eldste av de to) finnes (nr. 787) en Christen Andersen, født i Aalborg.Årstallet som står der, er 1611 - og det er vel året han har fått borgerskap.Finnes det flere opplysninger i originalmaterialet, f.eks. noe som tilsvarer saksbehandlingsnotat på disse borgerne? Og hvis så, hvor/hvordan kan man få se det?Med vennlig hilsen Bente Øien Hauge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Originalen til den eldste borgerboken for Bergen er å finne i Bergen byarkiv. Borgerboken var nok ment å være en oversikt, et register, og har derfor ikke med mange opplysninger. Den skal ikke ha opplysninger utover det som er gjengitt i den trykte utgaven, og i databasen.Databasen over borgerskap i den nyeste perioden er bygd på protokoll i Bergen politimesterembetes arkiv, og befinner seg i Statsarkivet i Bergen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.