Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir Thorud

[#1933] Alder på faddere og forlovere + hull i 1801

Recommended Posts

Gjest Geir Thorud

Vet noen hva som var normal minstealder på 1) forlovere 1815 og 2) faddere i 1822Har et par personer med navn som ikke finnes i 1801, og i det minste forloveren i 1815 burde finnes der - man burde vel være mer enn 15 år. Faddere kunne vel sikkert være 21 år eller yngre.Er det andre store "hull" i 1801 tellinga for Christiania/Aker enn Maridalen ? Institusjoner e.l.?mvh Geir

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg vil tro man måtte være myndig for å kunne påta seg det juridiske ansvaret med å være "kausjonist"/"kaveringsmann"/forlover. Mens det burde være tilstrekkelig å være konfirmert for å skulle kunne opptre som fadder.Det er ikke kjent at det er andre store lakuner i Christiania/Aker enn Maridalen. Det vi imidlertid ser - mange steder - er at det nok er hoppet over atskillige - sjøfolk, tjenere, fattige i mange prestegjeld. Og man må nok regne med at en hvilken som helst telling i eldre tid har manko på et par prosent i hvert fall.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Thorud

Takker hjertligst!Geir

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.