Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars Løkkebø

[#1941] Døpte i Kinn, 1747 og 1748

Recommended Posts

Gjest Lars Løkkebø

HeiBare lurer på om disse to årene mangler i kirkeboka. Finner ikke døpte i Kinn på disse årene i basen for 1729-1785.lars

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Kirkeboken for Kinn 1732-1785 har flere lakuner, og forklaringen synes alle ganger å ha vært at soknepresten var ute av drift:"Aarsagen til dend Mangel som her findes er at der i de Aar 1739 og 1740 da Peter Jacob Broch var Suspenderet fra Embeedet og hans Sag under Action, Ingen Minesterial Forretninger findes optegnede, siden samme blev forrettede af adskillige Præster baade af Sundfiord og Nordfiord og bemeldte Broch selv i Bergens Arrest Huus var Indsluttet, indtil endelig Dom falt i Sagen, men følgende Ministerialaia fra 5te febr. 1741 indtil 7de Janu: 1747 findes af Hr Sivert Brarup anteignede og bliver her i Hoved Bogen Indført! Saaledes"Innføringene i kirkeboken avslutter folio 199b med innføringer datert 9. desember 1746, og fortsetter på fol. 200a med innføringer fra 7. søndag etter trinitatis i 1749. Her gir ikke kirkeboken selv forklaring på oppholdet.Lakunen 1780-1785 blir forklart av Claus Finde på folio 402b (siste side): "Ved min Ankomst her til Kinds Præstegield forefandtes denne gamle Ministerial-Prot. hvorudi, til en nye kan anskaffes, indføres følgende Embedsforretninger:" (Formannen hadde altså latt være å investere i ny bok i 1780.)I materialet som ble sendt inn fra soknepresten til Innrulleringssjefen i Bergen finner vi enkelte oversikter over døde, døpte og konfirmerte i Kinn i denne mellomperioden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Løkkebø

Takk for svaret Yngve.lars

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.