Gå til innhold
Arkivverket

[#1965] Folkeregisteret


Gjest Rønnaug Trondsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rønnaug Trondsen

Vet noen om folkeregisteret gir ut opplysninger i forb. med slektsgransking når det gjelder døde personer? Hvor langt tilbake kan de i så fall gå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Folkeregistrene (og mange andre offentlige kontorer) har tilgang til database med dødsfall i Norge tilbake til første del av 1960-tallet. De ansatte ved folkeregistrene har i likhet med andre offentlig tilsatte taushetsplikt, og har nok andre og høyere prioriterte oppgaver enn å besvare hobbybaserte spørsmål. Det er derfor ikke mulig å si hva man kan forvente av respons på spørsmål til folkeregistrene. For mange år siden ble det sendt ut et rundskriv til statsarkivene der vi fikk beskjed om ikke å vise slektsgranskere til folkeregistrene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Breivik

Se lov om folkeregistrering 16.01.1970, særlig § 13, samt forskrift om folkeregistrering 03.04.1994 nr. 161, særlig § 36 (bruk Lovdata). Konklusjonen bir nok at man ikke skal ha store forventninger om opplysninger fra folkeregistrene til slektsforskningsformål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.