Gå til innhold
Arkivverket

[#1996] Feil i databasen "døde i Norge 1947- 1999"


Gjest Ena Hovden
 Del

Recommended Posts

Gjest Ena Hovden

Har en rettelse på en avdød. Helge Gravli er ikke født i 1998, men 1898. Det står at han er født 1998 og død 1974. Det er jo vanskelig å være født lenge etter man er død , ikke sant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R.Sæther

Der er mange slike feil. Det er vel det berømte 2000-problemet - Der er folk som er fødde i 2007, 1260, 1012 og så vidare. Med ein viss fantasi kan ein finne dei likevel, men det hadde sjølvsagt vore kjekt om det var rett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Denne filen er laget ved skifterettene i Norge, og vi har overtatt filen uten å ha grunnlagsmaterialet. Vi kan derfor se at det er feil årstall, men vi kan ikke uten videre slå fast hva som er rett årstall, og da er det nok bedre å la det stå, enn å skulle rette etter en gjetning. Filen er ment å være et nyttig hjelpemiddel, og vi regner med at den fungerer slik i de fleste tilfeller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Korrigeringer bør helst gjøres systematisk, ikke gjennom mer tilfeldige tilbakemeldinger, men vi kan jo få sendt korrigeringene, og få dem lagret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Du kan gjerne, og helst, bruka korrekturmeldesystemet vårt. Når du har dataene fram er det ei lenke Korrektur over og under tabellen. Trykk den. Då blir talet framom kvar post til ei lenke. Trykkjer du den vil du få fram eit skjema du kan bruka til å melda frå om ting du meiner er feil. Dette kan sjølsagt brukast på alle data; ikkje berre døde i Norge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.