Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Leif Kristensen

[#2006] Født i Nor Amerika, ca 1821

Recommended Posts

Gjest Leif Kristensen

I 1865-tellingen for Østre Aker finner jeg i Digitalarkivet at Hans C Anders. (Løpenr (?) 6010) er 44 år og er født i Nor Amerika. Så langt jeg vet er Hans bror til Ole Martin Anders. som i den samme folketellingen er 36 år og bosatt i Christiania og i følge digitalarkivet født Næs, øvre Rommerige. Jeg kjenner ikke godt nok til tilbakevandring fra Amerika til Norge i 1820-årene, men er usikker på om dette kan være riktig. Næs på øvre Rommerige er riktig ifølge notater fra datter til Ole Martin. Er det mulig å få sjekket originalene på Hans C om det oppførte fødested er Nor Amerika eller om dette er en feil ved overføring til digitaliseringen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Me har ikkje tilgang til originalen av 1865 og kan av den grunn ikkje sjakka dette for deg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Originalen befinner seg i Riksarkivet og sender du dem en e-post, er det mulig de kan sjekke det for deg hvis du ikke har tid til å ta turen selv. E-posten til Riksarkivet er: riksarkivet@riksarkivaren.dep.no

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.