Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Carl Müller

[#2029] D/S Bratsberg av Porsgrund, 1901

Recommended Posts

Gjest Carl Müller

Ved folketellingen i 1900 er mannskapet på D/S Bratsberg av Porsgrund tellet mens skipet var i Nordatalanteren. Kjenner noen til kilder hvor detaljer om skipet, rederiet og evt. dets mannskap kan finnes?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

Detaljar om skipet finn du i Veritas-registeret som kom kvart år. Eg vil tru dei har det på Sjøfartsmuseet. Der vil du òg finne kven som eige skipet. Mannskapet vil du nok ikkje finne noko samla om ut over den teljinga, men kvar einskild av dei var innførd i sjømannsrullen der dei høyrde heime. Var dei frå Porsgrunn, finn du dei nok i rullen for Porsgrunn, som eg meiner ligg på Statsarkivet på Kongsberg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Hamberg

Mannskapet på D/S Bratsberg står nevnt hver eneste en i FT-lista, både med alder, staus, fødested og hjemsted. Se Folketellinger - 1900 - Hele landet.Hilsen Kjell Hamberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.