Gå til innhold
Arkivverket

[#2108] Nyere kirkebøker


Gjest Bjørn Gundersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Gundersen

Jeg lurer på hvor gamle kirkebøker må være før de blir avlevert til statsarkivet? Det jeg konkret lurer på er om kirkebøker for Nykirken i Bergen med konfirmerte i 1926/27 er avlevert dere eller om de fremdeles befinner seg i menigheten. Bjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Kirkebøkene skal ligge hos presten til det er gått 80 år etter siste innførsel, mens kirkebokduplikatene ("klokkerbøkene") skal avleveres så snart disse er utskrevet (eller var utskrevet, siden de ikke lenger blir ført).Det naturlige ville derfor ha vært at kirkeboken med konfirmanter i Nykirken, Bergen fortsatt lå hos presten, mens klokkerboken var i Statsarkivet. Eksplosjonsulykken i Bergen 20. april 1944 forårsaket bl.a. mye annet også at flere av klokkerbøkene fra Nykirken gikk tapt, blant disse boken med konfirmanter 1872-1932.Svaret er altså at den aktuelle kirkeboken fortsatt ligger hos soknepresten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.