Gå til innhold
Arkivverket

[#2139] Altermanntall


Gjest Arne Andersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Arne Andersen

I bygdeboken "Gulen i gammal og ny tid", refererer forfatteren ofte til navn på personer i "Altermanntallet". I kirkebøkene står det vanligvis bare antall kommunikanter uten personnavn. Førte presten en egen protokoll med navn på de personer som mottok alterens sakramente? Og er disse protokollene mikrofotografert, eller på annen måte tilgjengelige?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Du finn dei som ligg ute på DA under kyrkjebøker/kommunikantelister. Der finn du nokre år for kyrkjene i Bergen og meir systematisk for omlag kvart tiande år mellom 1742 og 1800 for Askøy. Attår dette ligg det nokre lister frå andre kantar av landet. Men som Jan seier, "hende det" at presten førte slike. Dei var nok meir for eige bruk, for å kunne utøve tukt om folk ikkje kom, enn som eit pålegg om bokføring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Kommunikantprotokoller har som regel navn på nattverdsgjestene til et stykke forbi 1930, deretter er det bare gitt tall. I eldre tid var kommunikantoversiktene dels ført i kirkeboken, dels i egne kommunikantprotokoller. En del av kommunikantprotokollene er mikrofilmet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.