Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Renathe Wågenes

[#2282] Herøy, Nordland

Recommended Posts

Gjest Renathe Wågenes

Er det noen som kan hjelpe med med informasjon om Ivar Iversen f. ca 1800 Hemnæs prestegjeld og Kristenie Nilsdatter f. ca 1796 Herø prestegjeld. De blir gift 1828 og jeg vet om 3 barn: Christiana Maria 1826, Iver Nicolai 1829 Knud Mathias 1834. Prøver å finne forfedrene til Ivar og Kristenie. Leter også samtidig etter ovennevnte Iver Nicolai sin kone Rakkel Marie Nilsdatter f. ca 1828 fra Welfjorden. De ble gift 1856 Herø prestegjeld. Noen som kan hjelpe???

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Hamberg

Iver Nicolai Ivarsen og Rakkel Nilsdatter finner du i FT1865 på RHD: hhtp://draug.rhd.isv.uit.no/rhd/folketellinger.htmlSøk på fornavn "Rakkel" og begrens søket til 1865 og Nordland. Du vil finne at hans foreldre bodde sammen med sønnen og svigerdatteren. Legg merke til at moren heter Kristine i denne folketellinga. Det kan lette søket i FT1801 dersom du ikke allerede har funnet henne der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Hamberg

Du finner Rakkel Nilsdatter i folketellingene for 1875 og 1900 (begge på RHD) også. I 1900 heter hun "Rakel". Da er hun enke og bor hos datteren.Fødselsåret som er oppgitt i de to folketellingene er "borti natta" (hhv. 1819 og 1816), men det er utvilsomt riktig person.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.