Gå til innhold
Arkivverket

[#2284] Slekten Brodtkorb,Nordland.


Gjest Reidun Fladby.
 Del

Recommended Posts

Gjest Reidun Fladby.

Er på jakt etter forfedrene til Søren Dass Brodtkorb som var 49 år i 1801 tellingen.Han var gift med Maren Johanna Greger 40 år i 1801.De hadde sønnen Hartvig Friderich 14 år og datteren Christiana Henrietta 18 år.De bodde da i Alstahougs Prestegjeld.Kan dette da ha en forbindelse med Sogneprest Petter Dass i og med at han Søren også hadde navnet Dass?Håper det er noen som har kjennskap til det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Halvor Aaby

Søren Dass Brodtkorb, født ca 1752, død på Hassel i Rissa 1836, var sønn til Christian (Johannes) Brodtkorb f på Hassel 1725, død på Kirksæter i Hemne 1797. Mor til Søren var Henriette (Margrethe) Lindgaard, datter av borgermester i Trondheim, kanselliråd Rasmus Lindgaard. Henriette er også kalt Henricha. Farfar til Søren var Tobias Brodtkorb, f 1685 i Fredrikstad, død på Hassel 1762, farmor Anna Dorothea f Hirnklow. Søren fikk mellomnavnet Dass fordi foreldra bodde på Austråt da Søren ble døpt. Eieren av Austråt var da Søren Dass, sønn til Jakob Pedersen Dass. Jakob var bror til dikteren Petter Dass. Konklusjonen er at Søren Dass Brodtkorb ikke var i slekt med dikteren, men bare var oppkalt etter en slektning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.