Gå til innhold
Arkivverket

[#2348] Prof. Arentzgt, Bergen, i dag?


Gjest Inger-Lise Haga Aastad
 Del

Recommended Posts

Gjest Inger-Lise Haga Aastad

Ha overbærenhet med en østlending som ikke ofte er i Bergen: kort spørsmål nemlig: Prof. Arentzgate i Bergen, "står" den i dag som den gjorde i attennittiårene? Hva slags strøk er det, butikker, leiligheter etc?Takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Den står nok stort sett slik den stod den gongen det vart bygd der. Men husa er nok litt meir moderne. Det finst framleis nokre butikkar i området, men ikkje så mange som før. Dei fleste husa er stort sett eigd av dei som bur der og nytta som einebustad eller med noko utleige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Cecilie Skauge Knoph

Gaten består av fire små trehus, og alle husene står som den gangen de ble bygget i 1890-årene. Tre av husene er eneboliger, det fjerde fungerer som studentbolig. Prof. Arentzgt.2, hvor jeg bor, er bygget i 1892 av min Oldefar Lars Annaniassen Skauge som var byggmester. To av de andre husene har vært i samme familien frem til idag. Husene lå tidligere i et typisk arbeiderstrøk, og de fleste av de som bodde der var leieboere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Prof. Arentzgt. går frå Absalon Beyersgt. til Edvardsensgt.. Det er ei lita tverrgate inn til venstre når du kjem over toppen av A.B. gt. og tek til ned mot Sandviken, like etter krysset med Øvre Sandviksveg - om det er til hjelp. Området vert i dag kalla Mathismarken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.