Gå til innhold
Arkivverket

[#2441] Hvordan sporer man opp nålevende slektninger?


Gjest Eva Kalmér Savjord
 Del

Recommended Posts

Gjest Eva Kalmér Savjord

Hvordan sporer man opp slektninger som lever ennå, når de ikke finnes i tilgjengelige arkiv,og hvor går grensen for innsyn i arkiv? Er det noen spesielle regler for innsyn i arkiv for fjerne slektninger eller er det bare nær familie som får kan få innsyn i spesielle tilfeller ? Er det mulig å finne levende etterkommere av personer når man kun har fornavn og etternavn og ca fødselsår fra folketelling? Hvor skal man lete dersom arkivene er lukket for innsyn? Jeg har mange spørsmål! Har noen svar?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Det einaste arkivet over leveande personar som er fritt tilgjengeleg er aå vidt eg veit telefonkatalogen. Den an du få kjøpt på CD for heile landet. Men det kjem sjølsagt mykje an på kor vanleg namnet er om du klarer finn ein person.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torbjørn Falldalen

Jeg har god erfaring med å ringe komunene der jeg vet om forfedre og spør der om slektsgrankere. Jo mindre kommunen er jo lettere er det å få tak i ressurspersoner som kan ha opplysninger. Så gjør jeg som overnevnte innlegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eva Kalmér Savjord

Til Torbjørn! Det er sikkert bra å gjøre det slik som du sa, men hva når man skal lete i en stor by? Og man bare har navnet på barnene som er født på slutten av 1900 tallet. Er det da noen sjanser for å finne dem?Senere folketellinger er vel lukket for innsyn,så da tror jeg det blir vanskelig å finne dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Knut O. Ronold

Hvordan man oppsporer nålevende slektninger avhenger helt av om de slektningene du søker lever i Norge eller f.eks. i USA. I USA oppheves en persons "privacy" i det øyeblikket vedkommende avgår ved døden, og dette betyr at svært nyttig informasjon om navn, fødselsdato, dødsdato og (siste) bopel blir tilgjengelig med en gang. Dette kan man finne i Social Security Death Index som bl.a. finnes på [url="http://www.ancestry.com/>http://www.ancestry.com/. Har du funnet en person død der, så kan du se om det lokale biblioteket der vedkommende bodde kan finne en "death notice" eller "obituary" i lokalavisen. Dette gir vanligvis detaljerte opplysninger om barn og andre etterlatte, og gjerne også om hvor disse bor, og med slike opplysninger kan du finne disse personene ved å søke i telefonboken på internettet, f.eks. http://www.infospace.com/ eller

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.