Gå til innhold
Arkivverket

[#2446] Landgraff


Gjest Ivar Øygarden
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjarne Paul Nerby

Jeg har desverre ikke det konkret.Men navnet finnes (og fantes) mange steder i Norge.En slekt fantes i Trysil rundt århundreskiftet (drev butikk) og senere;men jeg vet at den fantes flere andre steder bl a andre steder i Hedmark og i Kristiania.Det finnes flere Landgraff i Hedmark idag.Et enkelt søk i databasen på Riksarkivet viser 26 stk i landet i FT-1900.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Minken

På Opplandsarkivet, Maihaugen finnes det en omfattende samling av slektsgranskingsmateriale om familien Landgraff. Ved å kontakte Opplandsarkivet kan du sikkert få adressen til den personen som har utarbeidet materialet.Flere av Frantz Landgraffs sønner tok seg arbeid ved svenske glassverk. De arbeidet bl.a. ved glassverket Sölje i Värmland og ved Eda.Mvh. Anne Minken

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Gjest Ingemar Goliath

Pieter J. Cramwinckel har på listan Pommern-Sverige-L@yahoogroups.de sökt hemort och föräldrar i Norge för Johannes Cornelius Landgraff, som 1762 fick borgerskap i Stettin och anges vara 'Bandfabrikant' från Bergen/Norwegen. Han var tidigare verksam som 'Wardein' myntinspektör vid myntverket i Stettin. Hans hustru Clara Maria Götz begrovs 1755 i Stettin, tillsammans med en dotter, som dock döpts 1750 i Berlin. Familjen bör alltså har bott i Berlin vid denna tid.Kan någon lämna upplysningar om Johannes Cornelius Landgraff från Bergen?Med vänlig hälsning Ingemar Goliath Föreningen G-gruppen, Sverige

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ingemar Goliath

Tack för tips om Landgraff/Bergen! Kan möjligtvis någon som har boken eller CDn om släkter från Grimstad vara vänlig att titta efter om där finns någon tänkbar anknytning till Johannes Cornelius Landgraff, som var myntkontrollör och senare 'Bandfabrikant' i Stettin? Se tidigare inlägg här ovanför.Med vänliga hälsningar, Ingemar Goliath.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.