Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Inger-Lise Haga Aastad

[#2514] Så var de gifte, og så ikke....

Recommended Posts

Gjest Inger-Lise Haga Aastad

En kirkebok viser tre forskjellige vielsesdatoer for et av mine oldeforeldrepar.De gifter seg visstnok både i 1902 og 1903, får et felles barn i 1904, står ved dåpsdato oppført som ugifte. Men ved neste barn i 1907 er de visserlig ektefolk igjen.Herlighet, var de bare glad i å gifte og skille seg, eller kan kirkebøker inneholde såvidt mye rariteter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut O. Ronold

Du unnlater å anngi hvor du har de tre vielsesdatoene fra. Eneste "sikre" vielsesdato er fra kirkebokens vielsesregister der vielsen fant sted - det er en samtidig kilde og skulle gi den rette dato, medmindre presten da har ført inn feil dato ved en feiltagelse, men dette skulle man lett kunne avsløre, fordi vielser er innført i kronologisk rekkefølge. Angivelse av vielsesdato i forbindelse med barns dåp er ikke en samtidig kilde og kan være beheftet med feil. En slik vielsesdatoangivelse (som kan være en nyttig opplysning) bør alltid sjekkes mot vielsesregisteret der vielsen fant sted.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.