Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans Mathisen

[#2607] Elling Olsen (Nygaard)

Recommended Posts

Gjest Hans Mathisen

Tar opp igjen et problem behandlet tidligere i høst. Etterlyser opplysninger om Elling Olsen, som angivelig skal være sønn av Ole Andersen Nygaardsstrømmen (i Bergen) og Kari Nilsdatter. Vet idag at Ole var fra Hestdal i Hamre, f.1793, og at Kari er født ca. 1794 på Kråkenes, dengang en husmannsplass under Fjøsanger i Fana. Ole og Kari ble viet i Fana 23.08.1818 og slo seg visst først til på Ask på Askøy, der de døpte sønnen Nils i 1820. Senere bodde de i Nygaardsstrømmen i Bergen der de fikk flere barn i årene 1822-29, muligens lenger, men blant de barna vi har sporet opp er det ingen Elling, tross "hardnakkede" overleveringer i slekten om at en sådan skal ha eksistert. Elling skal ha utvandret til Amerika og slekten har endog navngitte etterkommere etter ham, så han virker sant å si reell nok.En Elling Olsen Erdal, f. ca. 1831, utvandrer fra Bergen til Amerika med kone Karen Einarsdatter og 4 sønner i 1867. For alle 6 oppgis Bergen som fødested, og vi har funnet dåpene til alle de 4 sønnene i årene 1858-64, men ingen av foreldrenes.Karen kalles ved en av sønnenes dåp for Bolstad, så hun er muligens ikke født i Bergen. Det finns flere Erdal på Vestlandet, bl.a. på Askøy. Kan noen med tilgang til kirkeboken der være brydd med å se etter om Elling skulle være døpt der?Er ellers takknemlig for enhver ide til tiltak som kunne tenkes å bidra til mysteriets løsning.MVH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

Eg har avskrift av alle som er døypte i Askøy - og har sortert dei etter fars førenamn. Eg finn ingen Elling døypt der med fars førenamn på O.Når det gjeld Bolstad, er det vel omlag like mange slike plassar på Vestlandet som Erdal.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.