Gå til innhold
Arkivverket

[#2810] Far til Johan Andreasen f. 1848 i furmoen,Næstby i


Gjest Geir Nordhaug
 Del

Recommended Posts

Gjest Geir Nordhaug

Kan noen finne hvem som er far og mor til Johan. Johan ser ut til å være far til Magda Katrine Johansen f. 1893 som er min bestemor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Hamberg

Hei! Innledningsvis må du trolig revidere opplysningen om at Johan Andreasen ble født på Furmoen; det ser ut som om det var kona hans, Kristine (f.1852) som var født der. Ellers ser det greit ut:Alle opplysningene finner du i FT1865 og FT1875 under RHD:Du kan f.eks. søke med "Karen"-"Peders" og "Nest". (Karen Pedersdatter, som du også finner i FT1900 i DA, var moren til Kristine). Da finner du Kristine og hele slekta hennes.Johan Andreasen finner du imidlertid på en annen gård i Saltdal, nemlig "Vig". (Jeg går ut ifra at det var der han var født). Foreldrene hans het Andreas Jensen og Marta Jensdatter. (NB! fremdeles RHD).At det er den "riktige" Johan Andreasen underbygges av at han i FT1875 er omtalt som "Fartøifører" (ref. FT1900 i DA).Tror dette "henger på greip".Mvh. Kjell H

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.