Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjarne Birkrem

[#2929] Slekta Møller i Trondheim

Recommended Posts

Gjest Bjarne Birkrem

Er det noen som kan hjelpe meg å finne ut mer om familien Møller i Trondheim før ca. 1840? En av forfedrene til kona mi var Johan Andreas Møller, født 3/6 1840 i Trondheim og døpt i Nidarosdomen, og død 17/4 1900 på Sande på Sunnmøre, dit han hadde flyttet i voksen alder og begynt som handelsmann. I kirkeboka fra da han ble døpt står det at foreldrene het "jægtskipper" Henrik Christopher Møller og Johanna Andrea, f. Hoeggen. Jeg har ikke klart å finne ut noe mer om denne Henrik Møller. Derimot står det i folketellinga fra 1865 oppført en familie hvor faren heter Carl Møller, med yrke los (f. ca. 1813), mens navnet på kona igjen er Johanna Andrea, f. Hoeggen (f. 1818). Johan Andreas var på dette tidspunktet flyttet hjemmefra, men navnene på hans yngre søsken stemmer, og det samme gjør altså navnet på mora. Er det noen som vet noe om denne slekta? Het Johans far Henrik eller Carl, og hva med hans forfedre bakover? Håper noen kan hjelpe meg med dette!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Rune Bjerke

Håper at du fortsatt følger med på debatten, Bjarne, selv om ditt innlegg er nær ett år gammelt. Jeg har selv fått bråstopp på nøyaktig samme sted, via en som må være Johan Andreas' bror (Jacob Albert - far til VW-pioneren Harald A. Møller). Jeg er nysgjerrig på om du er kommet videre. Ta gjerne kontakt direkte på rune.bjerke@statnett.no

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.