Gå til innhold
Arkivverket

[#2973] Thore Olsdatter, Gangnes i Høland


Gjest Eva Lillian Vedahl
 Del

Recommended Posts

Gjest Eva Lillian Vedahl

Er det noen som kjenner til anene til Thore Olsdatter, Gangnes f. ca. 1769 i Høland? Thore var gift med Lars Simensen Gangnes f. ca. 1777 på gården Gangnes? Paret hadde en datter som het Susanna født i juni 1803.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Ottesen

(vedahl4.bre) Tore Olsdatter, død på Nordre Gangnes i Hemnes i Høland 1845, er født ca. 1770 - men ikke i Høland. Hun var gift i februar 1801 med Lars Simensen (1777-1847) fra Nordre Gangnes, men deres første barn var Susanne (1803-1884). Ettersom Gangnes ligger på vestsiden av Hemnessjøen, er det sannsynlig at Tore Olsdatter er født i nabobygda i vest, Trøgstad, og at hun og Lars er gift der. For i gammel gikk "kongeveien" fra Trøgstad over tunene på Gangnes-gårdene og videre nordover i Høland, og det ser ut til å ha vært mye samkvem mellom hemnesinger og trøgstinger. Således er det slik at selvom Tore Olsdatter selv ikke var født i Høland, kan meget vel hennes mor eller far være fra Høland. Vennlig hilsen Odd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eva Lillian Vedahl

Tusen takk for svaret Odd. Har også undersøkt på Rømskog Bibliotek ang. Sten Rasmussen og Karen Olsdatter, men de fant ingen der. Vennlig hilsen Eva Lillian Vedahl

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.