Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Eva Lillian Vedahl

[#2996] Peter Andreas Ravn fra Voss

Recommended Posts

Gjest Eva Lillian Vedahl

Er det noen som vet noe om Peter Andreas Ravn hadde noen etterslekt. Peter Andreas var født på Voss i ca. 1800 og var sønn av løynant Christopher Ravn og Catrine Marie Jersin.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

Jfr. tidlegare innlegg om denne saka i forum 2:Voss er nok eit bomskot. Petter Andreas Jersing finst nemleg i Undersøkelseskommisjonen 1803-05 for Bergen under det namnet - og gir der melding om at han er fødd (døypt) i DK 2805 1798. Og ser du etter på den dagen under døypte i DK, finn du:Peter Andreas som son, fødd utanfor ekteskap, av bortreist matros Gerhard Petersen og Anna Kirstine Pedersdtr.Det må vere han. Men kor han sidan har fått namnet Jersing frå, vil berre ytterlegare leiting gje svar på, om svaret i det heile finst. I alle høve er han registrert i dei militære rullar, jfr. 1803-05 då han arbeide hjå ein fyr i Bergen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Eva Lillian Vedahl

Mange tusen takk for svaret ditt Bjørn, dette hjalp meg i videre gransking.Med vennlig hilsen Eva Lillian Vedahl

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.