Gå til innhold
Arkivverket

[#3025] Magdeli Johs.dtr. Brakvatn - hvem var hun?


Gjest Truls Songstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Truls Songstad

Er det noen som kjenner Magdeli Johs.dtr. Brakvatn? Hun skal være født i 1780 og giftet seg 2.7.1804 på Mjelde i Haus. Er det noen som vet hvor hun var i 1801? og hvem som er foreldrene hennes?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Mathisen

Jeg finner kun en Magdeli Johannesdatter av noenlunde riktig alder ved søk i hele landet i FT 1801, og hun bor faktisk i Haus sogn i Haus prestegjeld, så det kan kanskje være henne du søker? Hun er i tjeneste på gården Askeland og alderen angis til 23 år. Husbonde på gården er Niels Einersen, 53, og hans mor bor hos ham som kårkone. Og hun heter faktisk også Magdeli Johannesdatter, så det er vel nærliggende å gjette på at hun kan være den unge Magdelis bestemor?Lykke til i jakten! MVH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Andersen

Kanskje er det rett, men det virker som om søket har vært litt snevert. Det er f.eks. en Magdelie Johnsdtr på Rødland i Haus som også er 23 år. Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Brakvatn (skriven Bratvatn) låg så vidt eg veit i Hammer i 1801. Der sat det ein bonde som hette Johannes Einarsen. Var det bror til Nils på Askeland og far til M.J. (han var gamal nok til det og som enkjemann gift oppatt med ei enkje) - og evt. son av den eldste M.J? Noko av svaret trur eg du finn i Hamreboka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest F. Berentsen

Magdeli var født i 1781. Faren var Johannes Einersen, Brakvatne (1753-1836), og moren var Marta Larsdatter, Borgo (1758-1792). Faren ble i 1793 gift 2. gang med Kari Johannesdatter, Haugo. Fra Hamre Gårds og ættesoge bind 1, side 108.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest F.Berentsen

Nils Einersen som bodde på Søre Askeland i 1801 var bror til Johannes. Moren til Nils er således bestemoren til Magdeli. Det var Nils overtok gården på Brakvatne etter faren i 1769, men flyttet til Søre Askeland ca. 1778. Johannes fikk skjøte på Brakvatne 20.11.1778 fra broren. Mormoren til Magdeli, Magdeli Johannesdatter, Askeland (1718-1802) var gift 1736 med enkemannen Einer Nilsen, Helle (1708-1770:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.