Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Linn Brungodt

[#3127] Trenger hjelp med foreldrene til disse to....

Recommended Posts

Gjest Linn Brungodt

Holger Johannesen Holm f. ca 1778 & Anna Haaversdtr f. 1792 i 13-43(hva betyr tallene?)Gift: Aug 01 1819 DK (Bergen)takk for hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

Har ikkje tid å hjelpe deg nett no med anna enn tydinga av tala: 13-43 er 13. rode nr. 43. Bergen var opphaveleg delt inn i 24 roder (område) og i kvar rode hadde kvart hus eit nummer. Du finn ein konverteringstabell på DA til gatenamn. Om de ser under tellingar, trur eg, finn du ei lenkje attåt ei telling kor det står "Roder" eller noko slikt. Klikk på den og deretter på 13, så finn du ut kva gate 43 låg i, sånn omlag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

Der er ein Holger Johannesen i Bergen som kan passe. Du finn han i Undersøkelseskommisjonen 1803-05 som Holger Johannesen, 26 år, frå Stord. Då er han repslagerlærling. Det er mykje som tyder på at det er same karen som dukker opp i tellinga 1815 hjå ein baker, då som dreng, og framleis med alder som høver. Og det er nok denne drengen du har funne i 1819, som bakerarbeidsmann på over 40 år. Du kan jo sjå i 1801 om du finn han der, anten i Bergen eller på Stord som omlag 23 år gamal.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.